Trajna fotoepilacija IPL-om

Trajna fotoepilacija IPL-om

Trajna fotoepilacija IPL-om

Intense Pulsed Light (IPL) fotoepilacija je potpuno neagresivan i bezbolan tretman kojim se uklanjanje dlačica vrši pomoću svjetla sličnog laseru.

Nepoželjna dlačica je oduvijek predstavljala veliki estetski problem kojem se pridavao medicinski, socijalni i kulturni značaj. Njegovana koža bez dlaka san je gotovo svake žene i sve većeg broja muškaraca.

Dok klasične metode traju dugo, često mogu biti bolne i problem rješavaju kratkoročno, IPL tehnologija nova je i bezbolna metoda trajnog uklanjanja dlačica, koja pritom troši vrlo malo vremena. Ubraja se u metodu fotoepilacije, odnosno uklanjanja dlačica pomoću svjetla sličnog laseru.

Sustav IPL omogućuje potpuno neagresivan tretman, pa ga bez teškoća možete uklopiti u svakodnevne životne aktivnosti bez nepoželjnih kozmetičkih i zdravstvenih učinaka.

Brijanje je stvar prošlosti, jer nakon svega nekoliko tretmana IPL aparatom otkrit ćete novu dimenziju ljepote Vaše kože, oslobođenu dlačica koje su vam zagorčavale život. Riješite se dlačica zauvijek IPL tretmanom!

U DONNI se IPL tretmani provode na Smartpuls aparatu, jednom od najučinkovitijih i najsigurnijih na tržištu.  Stručno osoblje stoji Vam na raspolaganju i sa zadovoljstvom će odgovoriti na Vaša pitanja i preporučiti tretmane u skladu s Vašim željama.

IPL TRETMAN

IPL tretman je potpuno bezopasan, bezbolan, brz i učinkovit. Područje koje se tretira dobro se očisti, premaže slojem neutralnog gela i osvijetli kratkim bljeskom. Može se osjetiti blago peckanje, ali na koje se klijent brzo navikne, jer je zbog brzine tretmana osjećaj boli trenutan.

Trajanje tretmana ovisi o području ili defektu koji se tretira. Nakon  tretmana može se odmah nanijeti krema ili make-up.


ZA ONE KOJE ŽELE ZNATI VIŠE

Kako funkcionira metoda?
Pulsirajuća svjetlost emitirana u snažnim, kratkim bljeskovima prodire duboko u kožu. Energiju svjetlosti privlači i upija melanin sadržan u dlaci, prenosi je do korijena dlake uzrokujući njezino termouništenje, bez štetnih utjecaja na okolno tkivo.

Ako postoji tamni pigment on apsorbira svjetlost i pretvara se u toplinu. Tamne dlake sadrže mnogo pigmenata i zato se takva dlaka jako zagrije. Ta toplina se prenosi na zidove i dno korijena dlake koji zbog toga sagori i prestane funkcionirati. Metoda je efikasna i za urasle dlake.

Da li se svi mogu tretirati?
Ne mogu se tretirati osobe sa crnom ili jako tamnom kožom. Tamna koža sadrži puno pigmenata i tada se i koža zagrije IPL pulsom, a ne samo korijen dlake.

Koliko je koža tamna određuje terapeut, eventualno poslije probnog tretmana. Idealni pacijenti imaju svjetlu kožu i tamne dlake. Osobe koje imaju plavu, bakrenastu ili smeđu dlaku slabije reagiraju na tretman. Bijele dlake se ne mogu tretirati.

Na što treba misliti prije tretmana?
Treba odustati od sunčanja. Savjetuje se radi boljih rezultata prije tretmana samo brijati problematična mjesta kroz 15 do 20 dana te dan prije tretmana jer se brijanjem povećava postotak dlaka u anagenoj fazi i folikul sadrži dlaku koja se pri tretmanu uništi. Tretman se ne može izvršiti ako je pacijent neposredno prije uklonio dlake voskom,već se treba čekati najmanje mjesec dana.

U slučaju uklanjanja voskom mora se dozvoliti rast dlake u periodu od najmanje jednog mjeseca.