Njega stopala

Njega stopala

Njega stopala

Osnovna namjena pedikure je zaštita stopala i noktiju te sprječavanje traumatskih promjena na njima. Njegovana stopala nisu samo pitanje estetike, već i dobrog zdravlja jer zdrava i njegovana stopala utječu na zdravlje cijeloga tijela.

Jeste li znali da kod svakog koraka naše noge nose težinu tri puta veću od težine našega tijela?

Stoga su upravo noge i stopala u najvećoj mjeri izloženi fizičkim opterećenjima. Koža stopala stari mnogo brže od kože na ostalim dijelovima tijela jer je izložena brojnim vanjskim i unutrašnjim utjecajima, poput neprimjerene obuće koja koži onemogućuje disanje i uzrokuje prekomjerno znojenje.

Stopala su konstantno u pokretu i održavaju tijelo u ravnoteži dok hodamo, trčimo ili plešemo. Oslanjamo se na njih pri svakom koraku, no vrlo često im ne iskazujemo dovoljno brige, naročito u zimskim mjesecima kada su sputane teškom i toplom obućom. Zaboravljamo da vitalnost i zdravlje nogu ovisi i o pravilnoj cirkulaciji koju spomenuti čimbenici također usporavaju.

Kako bismo spriječili pojavu zdravstvenih tegoba i bolova u nogama, svojim bismo stopalima s vremena na vrijeme trebali podariti ugodan, opuštajući tretman pedikure. U DONNI Vam nudimo tretmane estetske i medicinske pedikure te tretmane za uređenje noktiju na stopalima.

ESTETSKA PEDIKURA

Estetska pedikura je tretman ljepote za Vaša stopala. Lijepa i njegovana stopala odraz su istinske brige o izledu i zdravlju tijela, bez obzira na godišnje doba.
Estetska pedikura je tretman ljepote za vaša stopala.

Pediker uklanja zadebljanu kožu, oblikuje i tretira nožne nokte, umasirava ulja i kreme za umirenje i omekšavanje vaših stopala čineći  da se osjećate laganiji i ljepši. Dobra pedikura raj je za vaša stopala, ostaviti će vam osjećaj svježine, lakoće i opuštenosti. Stopala će vam najvjerojatnije izgledati i osjećati se bolje nego godinama prije.Pedikura započinje ugodnom i relaksirajućom mirisnom kupkom.

Nakon kupke odstranjuje se zadebljala koža i skraćuju se i oblikuju nokti, a ako postoji kakav medicinski problem poput kurjeg oka ili uraslog nokta u toj fazi se i on rješava.  Kreme ili ulja umasirati će se u stopala da bi ih osvježili i relaksirali.

Također pedikura može sadržati piling kože stopala, masku za stopala, parafinsku čizmu za stopala posebno pogodnu za omekšavanje kože i tretiranje suhe kože stopala, a koja se posebno preporučuje dijabetičarima. Tretman pedikure možemo završiti sa lakiranjem nožnih noktiju kvalitetnim lakovima.

Tretman estetske pedikure
Tretman parcijalne estetske pedikure

Napomena!
Vaš izbor odjeće i obuće vrlo je važan kada dolazite na tretman pedikure. Odjenite se tako da ste u mogućnosti lagodno skinuti čarape i cipele i da se ugodno osjećate za vrijeme trajanja tretmana.

Ljeti će vam biti najugodnije u otvorenim sandalama ili japankama naročito ako lakirate nokte na nogama. Razmotrite mogućnost da sa sobom donesete laganiju i otvorenu obuću u kojoj ćete napustiti naš pedikerski salon.

Tretman pedikure može uključivati i lakiranje nožnih noktiju po želji: lakom u boji ili french tehnikom lakiranja, a također može uključivati i gel tehniku koja koristi proziran ili gel u boji koji vašim noktima daje dugotrajan i sjajan izgled.

MEDICINSKA PEDIKURA

Ovom pedikurom tretiramo probleme traumatiziranih stopala i noktiju medicinskim, a završavamo tretman estetskim principima.

U DONNI medicinsku pedikuru izvodi profesionalno osoblje, kvalificirano za tretiranje medicinskih problema i preventivnu njegu naših stopala, koje se drži visokih higijenskih standarda, kao što je uredan i čist radni prostor i obavezno steriliziranje pribora za rad.
Tretman pedikure obavezno izvoditi kvalificirani tehničar, a koriste se proizvodi tvrke GEHWOL.

Kvalitetna njega stopala tretira i prevenira probleme zadebljane kože, kao što su žuljevi i kurje oči, kao i urasle nokte i infekcije povezane sa tim problemima. Pedikura nam pomaže u pravilnom držanju tako da nam omogućava ugodnije stajanje i hodanje.

Tretman pedikure
U tretman pedikure uključena je i relaksirajuća kupka koja omekšava kožu naših stopala, ali osnovna kućna higijena osigurati će vam ugodan osjećaj prilikom dolaska na tretman u salonu.
Tretman obuhvaća uklanjanje suvišne kože, natisaka kurjih očiju, oblikovanje noktiju, uređenje kožice oko noktiju. Kombinirana sa masažom stopala, pilingom,maskom ili parafinskom čizmom ima umirujući i relaksirajući efekt.

Tretman medicinske pedikure I
Tretman medicinske pedikure II
Tretman kurjeg oka
Tretman uraslog nokta

GELIRANJE I LAKIRANJE NOKTIJU NA NOGAMA

Tretman geliranja noktiju nogu
Tretman lakiranja noktiju

PARAFINSKA KUPKA STOPALA

Parafinska kupka namijenjena je za intenzivnu njegu kože i noktiju nogu, a zbog svoje topline iznimno je blagotvorna kod ublažavanja reumatskih tegoba i artritisa.Efikasna i vrlo jednostavna, parafinska kupka je postala temelj regeneracije i njege stopala. U toploj i opuštajućoj kupki otvaraju se pore, pa koža na taj način lako upija aktivne blagotvorne tvari iz parafina, potiče cirkulaciju i uspješno djeluje protiv reumatskih i artritičnih bolova.

Naši prsti i noge dnevno naprave na tisuće pokreta. Bilo da je riječ o mikro-pokretima ili velikim radnim akcijama, umornim rukama na kraju dana treba temeljit odmor, a s vremena na vrijeme i cjelovit tretman njege. Pritom ne mislimo samo na pedikuru i uljepšavanje noktiju, već prvenstveno na njegu stopala.

Parafinske kupke namijenjene su za intenzivnu njegu, vlaženje, stimulaciju i dubinsko čišćenje ruku i stopala. Posebno se preporučuju osobama sa suhom i umornom kožom, osobama koje su puno u kontaktu s kemikalijama i vodom. Osim toga, parafinska kupka je zbog svoje topline iznimno blagotvorna kod ublažavanja reumatskih tegoba i artritisa.

Tretman parafinske kupke
Postupak počinje peelingom stopala, nakon peelinga stavlja se hranjiva maska, a nakon toga stopala se umaču u ugodno zagrijani parafin.

Dok se hladi pod rukavicama, parafin na kožu otpušta aktivne tvari, djelujući terapeutski. Nakon tretmana koža na stopalima je iznimno glatka, meka i vidno pomlađena. Koža dobiva elastičnost, vlažnost i sjaj, te je zaštićena od isušivanja i vanjskih nepovoljnih utjecaja.

Preporučamo osobama sa suhom i umornom kožom, osobama koje su puno u kontaktu s kemikalijama i vodom te posebno dijabetičarima kao terapiju jer spriječava odumiranje tkiva na nogama.

Tretman parafinske kupke stopala

REFLEKSNA MASAŽA STOPALA

Masažom stopala djelujemo na bolju prokrvljenost stopala koja su u povećanom fizičkom naporu cijeli dan te njihovim opuštanjem djelujemo na dobrobit cijelog organizma.

U današnje doba, način života koji smo primorani živjeti uzrokuje veliki fizički i psihički stres. Poznato je da je barem 75% bolesti uzrokovano stresom! Smatra se da pod nezdravim uvjetima dolazi do akumuliranja kalcijevih soli na živčanim završecima u stopalu te do akumuliranja mokraćnih kiselina koji blokiraju i onemogućuju normalnu stimulaciju žlijezda i ostalih organa.
Odgovarajućom masažom soli i kristali se mogu eliminirati, što omogućuje stimulaciju organa, a time i njihovo normalno funkcioniranje.

Stopala su složen dio ljudskog tijela koji posjeduje složeni koštani sklop, ali i završetke svih živčanih vlakana u našem tijelu. Svaki taj živčani završetak povezan je živčanim vlaknom s jednim organom u našem tijelu, pa se stimulacijom točke na stopalu gdje se on nalazi može izravno djelovati i na taj organ.

Stopala su podijeljenja na refleksne zone i refleksne točke, a terapet stimulirajući te točke šalje refleksne impulse do odgovarajućih organa i uklada blokade koje im onemogućuju normalno fukcioniranje. Osim toga određivanjem osjetljivosti pojedinih točaka može se utvrditi oboljenje ili poremećaj u radu pojedinog organa te potaknuti daljnja, preciznija dijagnoza.

Refleksna masaža stopala može djelovati dvojako: kao učinkovita dijagnoza bolesti te kao dopunska metoda izlječenja tih bolesti.

Ne preporučuje se ova metoda osobama koje imaju: visoku temperaturu, upalu vena, psihičke bolesti, gljivična oboljenja na stopalima, rane na stopalima.

Tretman refleksne masaže stopala