Refleksna masaža stopala

Refleksna masaža stopala

Refleksna masaža stopala

Refleksnom masažom stopala djelujemo na bolju prokrvljenost stopala koja su u povećanom fizičkom naporu cijeli dan te njihovim opuštanjem djelujemo na dobrobit cijelog organizma.

U današnje doba, način života koji smo primorani živjeti uzrokuje veliki fizički i psihički stres. Poznato je da je barem 75% bolesti uzrokovano stresom! Smatra se da pod nezdravim uvjetima dolazi do akumuliranja kalcijevih soli na živčanim završecima u stopalu te do akumuliranja mokraćnih kiselina koji blokiraju i onemogućuju normalnu stimulaciju žlijezda i ostalih organa.

Odgovarajućom masažom soli i kristali se mogu eliminirati, što omogućuje stimulaciju organa, a time i njihovo normalno funkcioniranje. Stopala su složen dio ljudskog tijela koji posjeduje složeni koštani sklop, ali i završetke svih živčanih vlakana u našem tijelu. Svaki taj živčani završetak povezan je živčanim vlaknom s jednim organom u našem tijelu, pa se stimulacijom točke na stopalu gdje se on nalazi može izravno djelovati i na taj organ.

Stopala su podijeljenja na refleksne zone i refleksne točke, a terapet stimulirajući te točke šalje refleksne impulse do odgovarajućih organa i uklada blokade koje im onemogućuju normalno fukcioniranje. Osim toga određivanjem osjetljivosti pojedinih točaka može se utvrditi oboljenje ili poremećaj u radu pojedinog organa te potaknuti daljnja, preciznija dijagnoza.

Refleksna masaža stopala može djelovati dvojako: kao učinkovita dijagnoza bolesti te kao dopunska metoda izlječenja tih bolesti.

Ne preporučuje se ova metoda osobama koje imaju: visoku temperaturu, upalu vena, psihičke bolesti, gljivična oboljenja na stopalima, rane na stopalima.

Tretman refleksne masaže stopala