Čokoladna rapsodija

Čokoladna rapsodija

Čokoladna rapsodija

Svjetski hit, masaža toplom čokoladom, posebno je wellness iskustvo jer to nije samo masaža posebnom opuštajućom tehnikom, već i tretman njege tijela koji hrani kožu čineći je čvrstom i elastičnom te joj putem masaže potiče cirkulaciju u perifernom krvotoku.

Treba vam masaža koja će vas smiriti, smanjiti nakupljeni stres i napetost, a umjesto tmurnog raspoloženja pružiti osjećaj zadovoljstva i sreće. Odlučite li se za masažu čokoladom, ta će vam jedinstvena kozmetička poslastica zaista i potaknuti stvaranje hormona sreće (serotonina i endorfina), a ujedno nahraniti kožu, osvježiti ju i obnoviti. 

“U ime vitke linije i skladne figure, odreći ćete se čokolade? “

Nipošto, priuštite si masažu tijela toplom čokoladom, jedan od najomiljenijih i najtraženijih tretmana u wellness centrima širom svijeta. 

U DONNI provjerite kako je ovaj tretman lica i tijela na bazi kakaa i čokolade izrazito stimulirajući, energizirajući, anti-ageing i antistresni tretman. 

TRETMAN TOPLOM ČOKOLADOM

Terapija čokoladom je jedinstven tretman za ljepotu i dobro osjećanje, koji ostavlja kožu bogato nahranjenom, mirišljavom, mekom i čokoladno baršunastom. 

Čokolada je bogata mineralnim solima (osobito željezom, magnezijem, fosforom, kalijem, kalcijem, s vrlo malom količinom natrija), vitaminima, polifenolima, dragocjenim antioksidansima, flavonoidima, teobrominom, kofeinom, stimulantima i energizirajućim tvarima te šest aminokiselina koje su esencijalne za naše zdravlje. Te aminokiseline uzrokuju stvaranje serotonina , “hormona sreće”, i endorfina , “hormona zadovoljstva”. 

Zato ovaj čokoladni tretman pruža koži i osjetilima poseban doživljaj, koji ima blagotvoran i opuštajući učinak .

Tretman tijela čokoladom (90 min)   

ZA ONE KOJE ŽELE ZNATI VIŠE…. 

Čokolada… tko bi joj odolio… I dok za jedne predstavlja pravi grijeh i izvor problema poput akni, mlitavog struka i pokvarenih zuba, drugi pak uživaju u blagodatima koje pruža koži. 

Za tretman se koristi samo najbolja čokolada koja se uvozi iz Engleske, Švicarske i Španjolske. Ove zemlje garantiraju da je njihov proizvod vrhunske kvalitete. Topla čokolada upotrijebljena u masaži potpuno je prirodna, bez dodataka kemijskih stabilizatora, pa samim time koža ne samo što poprima lijepi čokoladni sjaj, već se i u potpunosti obnavlja. 

Osim što poboljšava teksturu kože, čokolada je snažno tonificira, a svojim obnavljajućim svojstvima potiče proizvodnju kolagena i elastina, što joj osigurava potrebnu čvrstoću i napetost. 

Kakao može spriječiti oštećenja kolagena, elastina i drugih proteina kože koja uzrokuju slobodni radikali. Zahvaljujući kakau – koža zadržava mladenački izgled i napetost. Topla čokolada koristi se i u anticelulitnim tretmanima, jer pojačava cirkulaciju te prirodnim putem eliminira masnoće.  

Tretman započinje pilingom koji predstavlja pripremu za omatanje tijela čokoladom. Naime, dobro je poznato da svakom njegujućem tretmanu mora prethoditi piling jer se mrtve stanice kože nakupljaju i zatvaraju pore što u konačnici oslabljuje apsorpciju hranjivih tvari. 

Nakon pilinga slijedi nanošenje čokolade na tijelo i to u gustom sloju. Stoga se nemojte čuditi što ćete nakon ovog postupka mirisati i izgledati kao ogromna tabla čokolade.   Nažalost, tretman nije jestiv jer se čokoladna smjesa miješa sa esencijalnim uljima. Nakon nanošenja čokolade, tijelo se omata u mekani svileni pokrivač koji povećava cjelokupni efekt. 

I dok se namačete u čokoladnoj smjesi, ne preostaje vam ništa drugo nego odmarati se i uživati. Nakon odmatanja, ostaci čokolade se ispiru s tijela, a slijedi i masaža esencijalnim uljima kako bi efekt bio potpun. Iako izbor ulja ovisi o klijentovim željama i potrebama običava se koristiti smreku i lavandu. Ulje smreke pomaže u otklanjanju otpadnih tvari iz tijela dok lavanda ima jak umirujući utjecaj.