Klasična masaža

Švedska masaža

Klasična masaža

Klasična masaža

Klasična masaža je blagotvorna za cijeli živčani sustav, a preporuča se za opuštanje mišića i ublažavanje bolova zbog grčenja.

Njezin učinak postiže se kombinacijom tehnike laganog dodira, trljanja, gnječenja, lupkanja i trešnje. Masaža počinje laganim glađenjem mišića koje dovodi do opuštanja, a potom se pokreti pojačavaju i pripremaju tijelo za jače postupke kojima se obrađuju svi dijelovi tijela, počevši od perifernih, tj. nogu.

Posljedica toga je da  velike grupe mišića postaju ponovno gipke, elastične, izdržljive. Postiže se poboljšanje prokrvljenosti, tonizacija ili opuštanje mišićnih grupa, što povoljno utječe na rad ostalih tjelesnih sustava.

Jednostavno opuštanje leđnih mišića nije jedini blagotvorni učinak masaže jer ona potiče osjećaj ugode u cijelom tijelu. Živci se granaju do kralježnice, dosežući sve dijelove tijela, pa je masaža, djelujući neposredno na njih, blagotvorna za cijeli živčani sustav.

Izvodi se na zahtjev klijenta koji želi da mu se masira cijelo tijelo ili određeni dio tijela – parcijalna (npr. leđa, ruke, trbuh, glava).

Tretman klasične masaže cijelog tijela
Tretman parcijalne klasične masaže