Vezivno – refleksna masaža

Vezivno – refleksna masaža

Vezivno – refleksna masaža

Vezivno-refleksnom masažom se izravno djeluje na učvršćivanje i podizanje vezivnog tkiva te se refleksnim putem stimulira mišić koji se opušta, poboljšava se cirkulacija i elasticitet, te smanjuje bol.
Osnovno načelo masaže je djelovanje na određene refleksne zone na koži na kojima se osjeća napetost. Na taj način refleksnim se putem djeluje na cijelo tijelo.

Vezivno-refleksna tehnika može biti:

Medicinska masaža – ukoliko ovom tehnikom pomažemo u uklanjanju medicinskog problem,
Kozmetička masaža – vezivno refleksnom tehnikom potičemo obnavljanje veziva, a samim time podižemo tonus kože,
Anticelulitna masaža – vezivno refleksna tehnika je idealna za uklanjanje fibroznog (tvrdokornog) celulita.

Kada se govori o celulitu općenito, misli se na promjene vezivnog i masnog tkiva, te je upravo zbog toga ova masaža najbolja za razbijanje tvrdih masnih nakupina koje se stvaraju u tom području.

Vezivno-refleksivna masaža izvodi se čvrstim podražajnim pokretima na svim dijelovima tijela zahvaćenim celulitom, a budući da vezivo prati tetive mišića često je potrebno doprijeti duboko u mišiće. Za vrijeme vezivno-refleksne masaže važno je piti puno tekućine radi izbacivanja suvišnih tvari iz organizma.

U vezivno-refleksoj tehnici koristimo posebne pokrete kojima djelujemo na vezivno tkivo. Vezivno tkivo povezuje stanice, tkiva i organe dajući im oblik i mehaničku potporu.

Služi za obranu organizma i prehranu organa. Ukoliko postoji promjena na unutarnjem organu, dolazi do povećane napetosti mišića i zadebljanja vezivnog tkiva u određenoj refleksnoj zoni kojoj taj organ pripada.

Tretman vezivno-refleksne masaže tijela