Tretman tijela Guam algama

Tretman tijela Guam algama

Tretman tijela Guam algama

Guam je italijanski brand čuven po prirodnim preparatima za njegu cijelog tijela, a posebno po vrlo djelotvornim proizvodima u borbi protiv celulita i masnih naslaga, osnova kojih je prirodni ekstrakt alge marine.

Pakovanje tijela blatnim smjesama algi, gline i raznih eteričnih ulja jedna je od najstarijih metoda brige o tijelu koja datira još iz doba Kleopatre. Drevna bretonska legenda kaže da je „morska trava“ bila „božanska hrana“ sirena koja im je davala neodoljivi šarm koji je očarao Odiseja.

Morske alge sadrže najbolje sastojke koje more pruža – uz visok sadržaj morske soli, sadrže minerale kao što su magnezij, kalij i kalcij, kao i elemente u tragovima: bakar, selen, cink, željezo, fluor i, posebno, jod. Minerali se u algama nalaze u oblicima koji lako prodiru kroz površinske slojeve kože i tako utiču na stimulaciju staničnih procesa razmjene tvari bitnih za cjelokupno zdravlje organizma. Posebno doprinose dreniranju i omekšavanju kože.

Blato pripremljeno od algi ima termalni učinak koji pojačava i ubrzava djelovanje algi. Aktivni sastojci i toplina koja se razvija ubrzavaju cirkulaciju i prokrvljenost, šire pore, ubrzavaju razmjenu tvari, posebno izlučivanje štetnih materija iz organizma i jačaju imunitetni sistem. Izuzetno efikasno djelovanje na stanje kože i potkožnog tkiva očituje se vraćanjem elastičnosti i tonusa, a time mladalačkog izgleda kože. Blato izvana deluje kao piling, dajući koži dugotrajan osećaj glatkoće i zategnutosti.

Glavni aktivni sastojak Guam blata je alga marina koja:

1.  zbog sadržaja joda pojačava lokalni metabolizam
2.  smanjuje 25% masnoće i celulita za samo 3 tjedna
3.  vraća organizmu neophodnu energiju
4.  stimulira endokrilne žlijezde i time pomaže održavanje zdravlja i  usporavanje procesa starenja.

Pored alge marine, aktivni sastojci Guam blata i ostalih proizvoda za smanjivanje celulita i masnih naslaga, u zavisnosti od tipa i namjene su glina (zelena ili bijela), razna eterična ulja, ekstrakti, vitamini, glikolna kiselina i dr.

TRETMAN

Nakon nanošenja dio tijela se umota u PVC foliju i ostavi da djeluje 45 minuta.Rezultati su vidljivi već poslije nekoliko tretmana, ali je preporuka da se za postizanje što boljih efekta uradi 5 do 6 (ili 10 – 12) tretmana, u zavisnosti od površine i stanja tretiranog područja. Nakon završenog tretmana neophodno je napraviti pauzu od 20 dana.

S obzirom da formiranje celulita, kao i suvišnih masnih naslaga traje godinama, jasno je da je potrebno strpljenje uz redovnu i upornu primjenu Guam kozmetičkih proizvoda, te da se efekat tretmana samo pri takvim uvjetima može očekivati.

Prilikom tretmana, istrajnost je veoma bitan faktor uspešnosti tretmana. Prekidi tretmana ili duga pauza između dva tretmana utiču na smanjenje učinka preparata i izostanak očekivanih rezultata.

Odlični rezultati se dobijaju u kombinaciji sa ultrazvučnom kavitacijom, radiofrekvencom i obaveznom limfnom drenažom.

Tokom terapije, kao i nakon njenog završetka, ostvareni rezultati moraju se održavati eliminiranjem potencijalnih uzročnika pojave neželjenih promjena u strukturi kože. Uz pravilnu ishranu i unošenje veće količine tekućine, ovakvim tretmanom mogu se znatno umanjiti celulit i masne naslage, odnosno obim i izgled problematičnih dijelova tijela

Tretman tijela Guam algama