Limfna masaža

Limfna drenaža

Limfna masaža

Limfna masaža

Limfna masaža je metoda u kojoj se laganim pritiscima ruku tretira tijelo kako bi se limfa potisnula i uklonila u svrhu poboljšanja protoka svih tjelesnih tekućina (krvi i limfe), psihofizičkog zdravlja, eliminacije viška toksina i metabolita te uklanjanja celulita.

Limfa je bezbojna ili svijetložučkasta tekućina, sačinjava je limfna plazma i limfociti, a stvara se filtracijom krvi.
Nalazi se u međustaničnom prostoru ili u limfnim žilama.

Zastoj limfne tekućine je vrlo čest problem naročito kod osoba koje puno stoje, imaju genetsku predispoziciju slabije cirkulacije, kao posljedica kiruških zahvata , trudnoća itd.

Limfna tekućina, osim što ima veliku ulogu u imunološkom sustavu i prehrani perifernih dijelova tijela, također je jako bitna jer “nosi” toksine, tj. pomoću nje se izvršava detoksikacija tijela.

Ukoliko je zastoj limfe prisutan duže vrijeme, limfna tekućina se pretvara u želatinoznu masu te na taj način dolazi do intoksikacije organizma koji se manifestira u obliku osjećaja umora, “teških nogu” itd.

Ručna limfna drenaža djeluje na limfni sustav i njegov tok tako što eliminira i sprječava nastanak limfnog edema (koji se dešava svakodnevno i kod zdravih osoba) detoksicira i jača imunitet, te djeluje opušajuće (stimulira parasimpatikus).
Limfna drenaža je tehnika specifičnih pokreta kojima potičemo usporenu limfnu cirkulaciju.

Limfna drenaža može biti:

Medicinska masaža – ukoliko uklanjanjem edema rješavamo neki medicinski problem,
Sportska masaža – ukoliko nakon fizičke aktivnosti dođe do upale tkiva ,
Antistres masaža – limfna drenaža snižava krvni tlak, a pokreti kojima se izvodi su vrlo nježni
Kozmetička masaža – ukoliko edem predstavlja kozmetički problem (npr.natečenost lica),
Anticelulitna masaža – limfna drenaža je idealna tehika za uklanjanje edematoznog celulita.

Kontinuiranom, svakodnevnom, stručno izvedenom limfnom drenažom u svrhu uklanjanja celulita možemo doći do fascinantnih rezultata, ali isto tako treba klijenta educirati da takvi rezultati najčešće kratkotrajni ukoliko nisu upotpunjeni pravilnom, zdravom prehranom i adekvatnom tjelesnom aktivnošću.

Tretman limfne masaže tijela

Previous Post
Anticelulitna masaža
Next Post
Klasična masaža