Smartplus IPL tretmani

Smartplus IPL tretmani

Smartplus IPL tretmani

IPL je metoda rada pulsirajućom svjetlošću visokog intenziteta koja se uspješno koristi kod odstranjivanja dlačica s lica i drugih dijelova tijela, ali i drugih estetskih nedostataka kao što su hiperpigmentacija, mrlje na licu i rukama od sunčevog zračenja, akni, kapilara i površinskog crvenila na licu, starosne bore i pjege.

HIPL/GMO tehnologija ili HIGH INTENSITY PULSED LIGHT je metoda rada pulsirajućom svjetlošću visokog intenziteta, a u praksi se za ovu metodu koriste i nazivi IPL, fotoepilacija, epil-flash ili selektivna fototermoliza. Posebno dobre rezultate ova brza, trajna i bezbolna metoda daje u pomlađivanju, odnosno rejuvenaciji kože lica.

U DONNI se koristi aparat Smart Puls koji klinički je ispitan i odobren certifikatima za američko, kanadsko i europsko tržište.

Potpuno je siguran, ima kompjuterski vođen program za 12 različitih tipova kože.

IPL TRETMAN

IPL tretman je potpuno bezopasan, bezbolan, brz i učinkovit. Područje koje se tretira dobro se očisti, premaže slojem neutralnog gela i osvijetli kratkim bljeskom. Može se osjetiti blago peckanje, ali na koje se klijent brzo navikne, jer je zbog brzine tretmana osjećaj boli trenutan. Trajanje tretmana ovisi o području ili defektu koji se tretira. Nakon  tretmana može se odmah nanijeti krema ili make-up.

IPL tretman regeneracije lica
IPL tretman depigmentacije kože lica

ZA ONE KOJE ŽELE ZNATI VIŠE

Kako funkcionira metoda?
Pulsirajuća svjetlost emitirana u snažnim, kratkim bljeskovima prodire duboko u kožu. Energiju svjetlosti privlači i upija melanin sadržan u dlaci, prenosi je do korijena dlake uzrokujući njezino termouništenje, bez štetnih utjecaja na okolno tkivo.

Ako postoji tamni pigment on apsorbira svjetlost i pretvara se u toplinu. Tamne dlake sadrže mnogo pigmenata i zato se takva dlaka jako zagrije. Ta toplina se prenosi na zidove i dno korijena dlake koji zbog toga sagori i prestane funkcionirati. Metoda je efikasna i za urasle dlake.

Da li se svi mogu tretirati?
Ne mogu se tretirati osobe sa crnom ili jako tamnom kožom. Tamna koža sadrži puno pigmenata i tada se i koža zagrije IPL pulsom, a ne samo korijen dlake. Koliko je koža tamna određuje terapeut, eventualno poslije probnog tretmana. Idealni pacijenti imaju svjetlu kožu i tamne dlake. Osobe koje imaju plavu, bakrenastu ili smeđu dlaku slabije reagiraju na tretman. Bijele dlake se ne mogu tretirati.

Na što treba misliti prije tretmana?
Treba odustati od sunčanja. Savjetuje se radi boljih rezultata prije tretmana samo brijati problematična mjesta kroz 15 do 20 dana te dan prije tretmana jer se brijanjem povećava postotak dlaka u anagenoj fazi i folikul sadrži dlaku koja se pri tretmanu uništi. Tretman se ne može izvršiti ako je pacijent neposredno prije uklonio dlake voskom,već se treba čekati najmanje mjesec dana. U slučaju uklanjanja voskom mora se dozvoliti rast dlake u periodu od najmanje jednog mjeseca.

Previous Post
Elektrostimulacija